czwartek, 16 lutego 2012

Pączkowa Chwalipięta

Kochani dzisiaj tylko na momencik . Chciałabym się Wam pochwalić moimi wypiekami. Wczoraj stwierdziłam, że mam dość kupnych pączków, bo nigdy nie smakują tak jak mojej babci i ... postanowiłam sama upiec.
Oj się dzisiaj stresowałam czy robić czy nie. Bo co jak nie wyjdą, ale cóż bez próby się nie nauczę.
Zaczęłam robić pączusie w momencie jak w moim domq temperatura była dość wysoka, żeby ciasto nie zmarzło. I tak po 2h robienia uzyskałam to:


Z opinii osób które kosztowały wnioskuję, że są dobre:) Mi też smakują , ale od samego zapachu ich pieczenia mam dość hihi

Natomiast z białek, które pozostały z produkcji pączków zrobiłam bezy...mniam uwielbiam słodycze ... co widać hihi

Kochane smacznych pączusi, wiem, że już poźno, ale w końcu mamy TŁUSTY CZWARTEK :)

XOXO

10 komentarzy:

  1. wyglądają super, jak Ci się udało uzyskać ten jasny prążek na pączkach, podobno to świadczy o wysokiej jakości pączków, mi nie wyszło ale pączki i tak były smaczne :)...mmmm bezy uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuje:) W sumie to nie wiem jak to s stało , że powstała obrączka myślę że babcia z nieba mi pomogła. Choć przypuszczam, że jest to głównie zasługa tak jak skazana2 napisała głębokości oleju:)

      Usuń
  2. ten prążek świadczy o tym, ze były one smażone w wystarczjącej ilości oleju i ten pasek to obwódke, która powstaje podczas smażenia ich z 2 stron ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki za podpowiedź bo ja sama nie wiedziałam, po prostu wyszły tak jak wychodziły mojej babuni:)

    OdpowiedzUsuń
  4. bezy !! :)
    ja mam kupne pączki bo mamie się nie chciało robić ;p :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szkoda mi było białka miałam w sumie drugą opcje czyli dać psiakowi :) Wybrałam zrobienie bez i tak byłam już cała umorusana to trochę białka na fartuszku nie zaszkodziło :))

      Usuń
  5. mniam-ja pasibrzuch!- niezla wyzerka :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam:) Twoje pączki wyglądają bardzo smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  7. bezy pycha, słodycz pierwsza klasa.

    obserwuje i zapraszam na
    http://kosmetykoholizm.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Uprzejmie proszę o konstruktywne komentarze. Wpisy tupu ' Hej super blog. Zapraszam do siebie' będą usuwane:( Zawsze po przeczytaniu komentarza wchodzę na blog danej osoby, także nie musicie się auto-promować. Na pytania pozostawione w komentarzach najczęściej odpisuję u siebie :))